Nieuws

Cycle news display 1

Minibieb. In Agora vindt u een minibieb. Hier kunt u geheel vrijblijvend boeken lenen of achterlaten.

Jeu de boules. Op het trapveld achter Agora is een jeu de boules-baan aangelegd. Het is de bedoeling dat er veel gebruik van wordt gemaakt.

Wijkagent in Agora. Deze houdt elke eerste woensdag van de maand van 15.00 tot 16.00 uur zitting in Agora. Wegens Corona kan dit anders zijn. Bel voordat u wilt komen, even met Agora (070 3991682).

Boetseren. Altijd al graag in leuke groep willen werken met klei? Een kreatieve bezigheid waar je de mooiste beeldjes en voorwerpen kunt maken. Er is een ervaren docente aanwezig, om je op weg te helpen. Na droging wordt je werkstuk in een keramische oven gebakken en kan het evt.geglazuurd worden. Loop gerust even bij Agora binnen om te zien wat voor moois we maken. Er is nog plaats op maandagmiddag van 13.00 - 15.00 uur.

Schilderen. Op de maandagavond kunt u van 19.30 tot 21.30 u. een schildercursus volgen. Er is nog plaats voor nieuwe cursisten.

Aanmelden voor activiteiten kan via de website, maar doeltreffender is een e-mail aan agora@voorburgwest.nl

Jaarvergadering. Op donderdag 4 november houdt de Wijkvereniging Voorburg-West haar Jaarvergadering. De leden krijgen hiervoor tijdig een uitnodiging.

U kunt ook kantoorruimte in Agora huren. Geschikt voor kleinschalige adviesdiensten, zoals rechtswinkel of sociale zaken..

Vlietzone. Zie de rubriek "wijkbewoners" voor de laatste stand van zaken.

 

Toelichting op het programma 2021 - 2022 en eenmalige activiteiten
 

 

  e
         


Schilderen, diverse technieken op maandagavond en donderdagochtend
Door Anne Bakker, Docent- Kunstenaar afgestudeerd aan de KABK  Den Haag

In deze cursus werken beginners en gevorderden naast elkaar. De schildertechnieken aquarel, acryl  en diverse tekentechnieken zijn voor iedereen vrij naar keuze.

Als cursist maak je door het uitvoeren van opdrachten kennis met begrippen zoals vorm, kleur, compositie en perspectief. Iedere les is er een nieuwe opdracht.  Door de lessen oefen je niet alleen je technische vaardigheden, maar leer je ook eigen creativiteit te stimuleren en richting te geven. De begeleiding is gericht op persoonlijke ontwikkeling. 

 Patchwork en Quilten

 

Een nieuwe vaardigheid leren is goed voor ouderen. Dan is deze handwerktechniek zeer geschikt . Iets doen is niet genoeg, je moet iets doen dat je niet gewend bent, dat geestelijk uitdagend is en dat op een breed vlak sociaal en geestelijk stimuleert. Patchwork is schilderen met lapjes stof en Quilten is met kleine steekjes het lapjeswerk verfraaien. Je kunt de techniek met de hand en met de naaimachine beoefenen en een mooi wandkleed maken of met mooie stoffen een bedsprei maken voor een klein dochter of een kleinzoon. Ook kleine gebruiksartikelen zoals place-mats en etui’s .

In onze gezellige dames quiltgroep is nog plaats voor dames die deze uitdaging willen aangaan. De gevorderde quilters werken aan een eigen werkstuk en worden daar waar het nodig is geholpen en geadviseerd. Voor dames die nog niet zo ver zijn worden vanaf het begin met deze handwerktechniek vertrouwd gemaakt.

Neemt U de uitdaging aan? Op de Open Dag zullen diverse quilts en kleine werkstukken te zien zijn.
Boetseren
Altijd al graag in leuke groep willen werken met klei?
Een kreatieve bezigheid waar je de mooiste beeldjes en voorwerpen kunt maken. Er is een ervaren docente aanwezig, om je op weg te helpen. Na droging wordt je werkstuk in een keramische oven gebakken en kan het evt. geglazuurd worden.
Loop gerust even op maandag tussen 11.00 en 15.30 uur binnen om te zien wat voor moois we maken.
Informatie en inschrijven:agora@voorburgwest.nl,  tel. 070-3991682 of 015-2121413
             

                                                                                                                          
                                                                                                                
Spaans Beginners:

¡Hola! Que Tal? Herkent u deze taal? We starten vanaf september drie cursussen Spaans, voor beginners, halfgevorderden en gevorderden; u leert deze taal vanaf de basis of u verhoogt uw kennis van “ el español”. Daarvoor gebruiken we het boek Con Gusto 1 of 2. Het is vooral een conversatie-cursus, bedoeld voor alle dagelijkse situaties, zoals bijvoorbeeld op vakantie. Heeft u belangstelling? Kom langs op de Open Dag. Hasta la vista.

 


Franse les

Bonjour, comment ça va?
Vous avez envie de parler français dans un cadre convivial. Rejoignez-nous à Agora!
Zin in om Frans te praten in een gezellige sfeer. Kom dan naar de Open Dag (op zondag 29 augustus) om kennis te maken.
Tijdens de Open Dag presenteren we welke materialen we gebruiken en leggen we uit waarom onze lessen anders en vernieuwend zijn. De lessen zijn leuk en hebben een breed karakter, waardoor de Franse taal volledig aan bod komt. Tijdens de lessen gebruiken we leesboeken, tijdschriften, kranten, video’s, liedjes, spelletjes maar ook grammatica-oefeningen.
Zijn jullie nieuwsgierig geworden? Dan zie ik jullie snel bij Agora!


Engelse les

Hello, how are you doing? Do you already speak English and you want two improve it? Well, if that's the case, come and join our English class.

Nu in het NL: behalve het spreken, zullen we ook de Engelse grammatica behandelen zodat u een goede basis van deze mooie taal krijgt. De cursus is bedoeld voor diegenen die al Engels spreken, maar die ook de basis willen goed leren. Daarvoor gebruiken we het boek “New Headway Pre-Intermediate New Edition” (Oxford University Press), Student's Book and Workbook with CD, een combinatie van het dagelijkse Engels met grammatica daarbij. Heeft u belangstelling? Kom langs op de Open Dag. Bye and see you at Agora!

Portugees

Olá, como está? Herkent u deze taal? We starten vanaf september een cursus Portugees, voor beginners of gevorderden, u leert deze taal vanaf de basis of u verhoogt uw kennis van “português”. Daarvoor gebruiken we het boek Português no Mundo (Intertaal). Het is vooral een conversatie-cursus, bedoeld voor alle dagelijkse situaties, zoals bijvoorbeeld op vakantie. De docente is een native speaker. Heeft u belangstelling? U kunt zich aanmelden via de website van Agora in Voorburg (agora@voorburgwest.nl) of bellen 070-3991682. Adeus e até breve!

 

Beste cursisten van Ana Moll: Vanaf het nieuwe seizoen bestaat de mogelijkheid om online cursussen te volgen. Als u dit wilt doen, kunt u vanuit uw huiskamer ook aan de les deelnemen. Het enige dat u nodig heeft is een computer en een Skypenaam. Bij uw inschrijving bij Agora kunt u dit melden, waarna Ana Moll contact met u zal opnemen, om informatie te verstrekken.

 

 

Hatha yoga:

Er zijn veel redenen om mee te doen met een Hatha yoga les. Een betere
conditie krijgen, te leren ontspannen, klachten voorkomen en/of
verlichten, bewust te worden van je lichaam en van jezelf. Het spel van
wisselwerking tussen lichaam en geest is boeiend. Maar bovenal is yoga
heel fijn om te doen! Iedereen kan op zijn eigen manier oefenen, er is
geen competitie in yoga en het gaat niet om de prestatie. Je komt voor
jezelf.

 

 Zumba
Inschrijving en informatie: www.bodyroxx.nl

 


 
         
 

Fung Loy Kok Taoist Tai Chi Nederland

Taoist Tai Chi™ kunsten kunnen je kwaliteit van leven op meerdere niveaus verbeteren: fysiek, mentaal en spiritueel. Ze zijn ontstaan uit een rijke traditie van taoïstische training. Het beoefenen van tai chi werkt rustgevend en is goed voor de circulatie, balans, houding, kracht en flexibiliteit. 

Iedereen is welkom voor een gratis proefles in één van onze klassen.


Op vrijdag is er van 11.00-13.00 uur een klas voor het verlichten van pijn door het beoefenen van Taoist Tai Chi™ kunsten.

In deze klas kunnen mensen met beperkingen (op wat voor gebied dan ook) in hun eigen tempo werken aan het verbeteren van hun gezondheid. Bewegingen kunnen aangepast worden aan de specifieke behoeften van de beoefenaars, ook van degenen die moeite hebben met lopen of staan. Taoist Tai Chi™ kunsten is daardoor toegankelijk voor iedereen.

Op zaterdag is er van 10.00-12.00 uur een doorgaande klas en een beginnersklas.

Deze klassen werken voor een deel samen en voor een deel apart. Er zijn 2 instructeurs aanwezig. De beginnersklas is een kennismaking met tai chi waarna in de doorgaande klas verder wordt gewerkt aan de verdieping van de bewegingen. Iedereen kan in zijn eigen tempo aan zijn ontwikkeling werken.

 
Kijk op www.taoist.nl voor meer informatie.
e-mail: info.west@taoist.nl
t: 0492-769032
Jazzballet voor Senioren
Heeft u altijd al willen bewegen op leuke, vlotte muziek? Kom dan nu op maandag van 10 00 tot 11.00 uur of woensdag van 10.30 tot 11.30 uur. De les begint met een warming-up met daarna oefeningen voor de conditie en alle spiergroepen. De les wordt afgesloten met een danscombinatie. Kom het proberen!

Pedicure
Gerda Ardon heeft haar praktijk in Agora stopgezet. Haar opvolgster is Carla Paridaens. Carla is al 20 jaar pedicure in Voorburg, is gespecialiseerd in de diabetische en reumatische voet en is geregistreerd in het kwaliteitsregister voor Pedicures
U kunt op dinsdag en donderdag op afspraak bij Carla terecht voor een behandeling in wijkcentrum Agora. Voor afspraken kunt U Carla bereiken op telefoon nr. 070-3866934
U bent van harte welkom in de nieuwe praktijk.


Agora is gesloten tijdens de basisschoolvakanties 2021 - 2022

Herfstvakantie van maandag 18 oktober t/m vrijdag 22 oktober

Kerstvakantie van maandag 27 december t/m vrijdag 7 januari

Voorjaarsvakantie van maandag 28 februari t/m vrijdag 4 maart  

Tweede Paasdag maandag 18 april

Meivakantie van maandag 25 april t/m vrijdag 6 mei

 Hemelvaartsdag donderdag 26 mei plus vrijdag 27 mei

  Tweede Pinksterdag maandag 6 juni

 Zomervakantie van maandag 11 juli t/m vrijdag 19 augustus