Nieuws

Filosofie basiscursus, Elf vrijdagochtenden van 10 tot 12u. start bij voldoende belangstelling.

Agora is gesloten op Hemelvaartsdag, 30 mei, en de daaropvolgende vrijdag, 31 mei.

Ecologische groente en fruit. In Agora kunt u via Eco&Co kratten met groente en fruit afhalen.

Fiets/tourclub. Wie heeft er zin om vanuit Agora in clubverband af en toe een flinke fietstocht door de omgeving te maken?

Boetseren. Altijd al graag in leuke groep willen werken met klei? Een kreatieve bezigheid waar je de mooiste beeldjes en voorwerpen kunt maken. Er is een ervaren docente aanwezig, om je op weg te helpen. Na droging wordt je werkstuk in een keramische oven gebakken en kan het evt.geglazuurd worden. Loop gerust even bij Agora binnen om te zien wat voor moois we maken. Er is nog plaats op maandagmiddag van 13.00 - 15.00 uur.

Gastdames en -heren gevraagd. Wie is bereid een dagdeel in Agora als gastdame of -heer aanwezig te zijn?

U kunt ook kantoorruimte in Agora huren. Geschikt voor kleinschalige adviesdiensten, zoals rechtswinkel of sociale zaken..

 

Toelichting op het programma 2018 - 2019 en eenmalige activiteiten  
Schilderen, diverse technieken op maandagavond 
A
cryl, aquarel en olieverf zijn de technieken waarin Johannes van Hoften lesgeeft.
In een ontspannen sfeer vinden de lessen aan beginners en gevorderden plaats.
Bij een persoonlijke benadering wordt gekeken wat de cursist zelf al kan en welke techniek de voorkeur heeft. 
Johannes van Hoften heeft zelf vele werken gemaakt in de acryl, aquarel en olieverf techniek en heeft vele jaren ervaring met lesgeven.
  

   

Cursus schilderen en tekenen donderdagochtend en donderdagmiddag

Anne Bakker

Docent- Kunstenaar afgestudeerd aan de KABK  Den Haag

In deze cursus werken beginners en gevorderden naast elkaar. De schildertechnieken aquarel, acryl  en diverse tekentechnieken zijn voor iedereen vrij naar keuze.

Als cursist maak je door het uitvoeren van opdrachten kennis met begrippen zoals vorm, kleur, compositie en perspectief. Iedere les is er een nieuwe opdracht.  Door de lessen oefen je niet alleen je technische vaardigheden, maar leer je ook eigen creativiteit te stimuleren en richting te geven. De begeleiding is gericht op persoonlijke ontwikkeling. 

 Patchwork en Quilten

 Een gezellige Quiltbee op woensdagochtend.

Patchwork is een handwerk techniek, waarbij kleine lapjes stof aan elkaar genaaid worden volgens een patroon. Als het patchwork af is dan heet dat de “top”.

Mooie quilts bestaan bijna altijd uit de top   -   een tussenlaag   -   en een voering.

Deze drie lagen worden met kleine steekjes aan elkaar gemaakt en dat heet “quilten”.

Ieder werkt aan zijn zelf gekozen werkstuk en kan hierbij individuele begeleiding krijgen.
Boetseren
Altijd al graag in leuke groep willen werken met klei?
Een kreatieve bezigheid waar je de mooiste beeldjes en voorwerpen kunt maken. Er is een ervaren docente aanwezig, om je op weg te helpen. Na droging wordt je werkstuk in een keramische oven gebakken en kan het evt. geglazuurd worden.
Loop gerust even op maandag tussen 10.30 en 12.30 uur binnen om te zien wat voor moois we maken.
Informatie en inschrijven:agora@voorburgwest.nl,  tel. 070-3991682 of 015-2121413
             

                                                                                                                          
                                                                                                                
Spaans Beginners:
¡Hola! Que Tal? Herkent u deze taal? We starten vanaf september twee cursussen Spaans, voor beginners en gevorderden, u leert deze taal vanaf de basis of u verhoogt uw kennis van “ el español”. Daarvoor gebruiken we het boek Con Gusto 1 of 2. Het is vooral een conversatiecursus, bedoeld voor alle dagelijkse situaties, zoals bijvoorbeeld op vakantie. Heeft u belangstelling? Kom langs op de Open Dag. Hasta la vista.


Franse les

Bonjour, comment ça va?
Vous avez envie de parler français dans un cadre convivial. Rejoignez-nous à Agora!
Zin in om Frans te praten in een gezellige sfeer. Kom dan naar de open dag (op zondag 27 augustus) om kennis te maken.
Tijdens de open dag presenteren we welke materialen we gebruiken en leggen we uit waarom onze lessen anders en vernieuwend zijn. De lessen zijn leuk en hebben een breed karakter, waardoor de Franse taal volledig aan bod komt. Tijdens de lessen gebruiken we leesboeken, tijdschriften, kranten, video’s, liedjes, spelletjes maar ook grammatica oefeningen.
Zijn jullie nieuwsgierig geworden? Dan zie ik jullie snel bij Agora!
Engelse les
Hello, how are you doing? Do you already speak English and you want to improve it? Well, if that's the case, come and join our English class.
Nu in het NL: behalve het spreken, zullen we ook de Engelse grammatica behandelen zodat u een goede basis van deze mooie taal krijgt. De cursus is bedoeld voor diegenen die al Engels praten maar die ook de basis goed willen leren. Daarvoor gebruiken we het boek “New Headway Pre-Intermediate New Edition” (Oxford University Press), Student's Book and Workbook with CD, een combinatie van het dagelijkse Engels met grammatica daarbij. Heeft u belangstelling? Kom langs op de Open Dag. Bye and see you at Agora!Olá, como está? Herkent u deze taal? We starten vanaf september een cursus Portugees, voor beginners of gevorderden, u leert deze taal vanaf de basis of u verhoogt uw kennis van “português”. Daarvoor gebruiken we het boek Português XXI. Het is vooral en conversatie cursus bedoeld voor alle dagelijkse situaties, zoals bijvoorbeeld op vakantie. De docente is een native speaker. Heeft u belangstelling? U kunt zich aanmelden via de website van Agora in Voorburg (agora@voorburgwest.nl) of bellen 070-3991682. Adeus e até breve!

 
 

Filosofie basiscursus 2018 Agora Voorburg

Elf vrijdagochtenden gewijd aan de Grote Vragen van de wijsbegeerte

In deze cursus praten bespreken we vragen waar ieder mens wel eens over heeft nagedacht, zoals

Wat is de zin van het leven? Heb ik een vrije wil? Hoe kunnen we iets zeker weten? In elf bijeenkomsten lezen we gezamenlijk het boekje Wat betekent het allemaal? van de Amerikaanse filosoof Thomas Nagel.

Voor wie?

Voor mensen van 18 tot 88 die verder willen kijken dan hun neus lang is en bereid zijn hun gedachten met anderen te delen

Van de deelnemers (maximaal 8) verwachten we geen voorkennis van filosofie, alleen belangstelling voor levensvragen en de wil om dóór te denken.

Wanneer?

Het doel van de eerste ochtend is de onderlinge kennismaking. Verder lezen wij gezamenlijk de inleiding op het boekje. De gespreksleider vertelt iets over de auteur en zijn plaats in het filosofische landschap. We sluiten af met het maken van afspraken over het programma, een programma dat uitgaat van de zelfwerkzaamheid van de deelnemers. Daarvoor is voldoende tijd want de bijeenkomsten zijn om de twee weken.

Gespreksleider

Jan H. Diekema (diekema@hetnet.nl), studeerde wijsbegeerte in Rotterdam en Leuven. In 2005 stichtte hij de eerste filosofische gesprekskring Haaglanden onder auspiciën van de Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW) Hij is oud-voorzitter van de Vereniging Vrienden van de ISVW.      


Zumba
Inschrijving en informatie: www.bodyroxx.nl

Trias, Centrum voor de Kunsten:

Danscursussen voor kinderen 4 t/m 12 jaar

Wil je graag dansen?

Trias geeft op Agora drie verschillende dansstijlen: ballet, streetdance en hiphop.

De danslessen worden op de dinsdag en woensdag gegeven.

Voor een volledig en actueel overzicht kijk je op: www.stichting-trias.nl

Dinsdag

Streetdance      6 t/m 8 jaar        16:00-16:50 uur

Streetdance      9 t/m 12 jaar      16:50-17:40 uur

Woensdag

Kleuter ballet    4 t/m 5 jaar         13:00-13:50 uur

Kleuter ballet    4 t/m 5 jaar       14:00-14:50 uur

Klassiek ballet   6 t/m 7 jaar       15:00-15:50 uur

Klassiek ballet    8 t/m 9 jaar       16:00-16:50 uur

Hiphop                 6 t/m 8 jaar       17:00-17:50 uur

Hiphop                 9 t/m 12 jaar     18:00-18:50 uur

  

Trias Beeldend

Tekenen & Schilderen

In de Tekenen & Schilderen cursus van Trias gaan de jongere kinderen aan de slag met potlood, krijt en verschillende soorten verf. De oudere kinderen gaan aan de slag met vetkrijt, pastelkrijt, houtskool, potlood, inkt en verschillende soorten verf zoals acryl en aquarel. Je tekent naar eigen fantasie en naar opdrachten en je oefent met verschillende technieken en stijlen.

Dag:           Dinsdag 16.00-18.45 uur  Leeftijd:  6-9 jaar     

Docente:  Sarina Missot
Inschrijven via: http://www.stichting-trias.nl/beeldend 
 

 


 
         
 


Taoistische Tai Chi Vereniging Nederland 

Taoïstische Tai Chi™ kunsten zijn een weldadige manier om je kwaliteit van leven op meerdere niveaus te verbeteren: fysiek, mentaal en spiritueel. Ze zijn ontstaan uit een rijke traditie van taoïstische training. Beoefenen van tai chi werkt rustgevend en is goed voor circulatie, balans, houding, kracht en flexibiliteit. 

Iedereen is welkom voor een gratis proefles in onze klassen.


Op vrijdag is er van 11.00-13.00 uur een Health Recovery klas 

In deze klas kunnen mensen met beperkingen (op wat voor gebied dan ook) in hun eigen tempo werken aan het verbeteren van hun gezondheid. Bewegingen kunnen aangepast worden aan de specifieke behoeften van de beoefenaars, ook van diegenen die moeite hebben met lopen of staan. Taoïstische Tai Chi™ kunsten is daardoor toegankelijk voor iedereen.


Op zaterdag is er van 10.00-12.00 uur een doorgaande klas en een beginnersklas.

Deze klassen werken voor een deel samen en voor een deel apart. Er zijn 2 instructeurs aanwezig. De beginnersklas is een kennismaking met tai chi waarna in de doorgaande klas verder wordt gewerkt aan de verdieping van de bewegingen. Iedereen kan in zijn eigen tempo aan zijn ontwikkeling werken.

 
Kijk op www.taoist.nl voor meer informatie.
e-mail: info.west@taoist.nl
t: 0492-769032
Meditatie  Momenten
20 minuten zittende stilte meditatie en 10 minuten loop meditatie. Een goed begin van de dag.
Dinsdagochtend van 8.15 - 8.45 uur, van september t/m decemberJazzballet voor Senioren
Heeft u altijd al willen bewegen op leuke, vlotte muziek? Kom dan nu op maandag van 10 00 tot 11.00 uur of woensdag van 10.30 tot 11.30 uur. De les begint met een warming-up met daarna oefeningen voor de conditie en alle spiergroepen. De les wordt afgesloten met een danscombinatie. Kom het proberen!

Pedicure
Gerda Ardon heeft haar praktijk in Agora stopgezet. Haar opvolgster is Carla Paridaens. Carla is al 20 jaar pedicure in Voorburg, is gespecialiseerd in de diabetische en reumatische voet en is geregistreerd in het kwaliteitsregister voor Pedicures
U kunt op dinsdag en donderdag op afspraak bij Carla terecht voor een behandeling in wijkcentrum Agora. Voor afspraken kunt U Carla bereiken op telefoon nr. 070-3866934
U bent van harte welkom in de nieuwe praktijk.


Agora is gesloten tijdens de basisschoolvakanties (2018-2019) n.l.

Herfstvakantie van maandag 22 oktober t/m vrijdag 26 oktober

Kerstvakantie van maandag 24 december t/m vrijdag 4 januari

Voorjaarsvakantie van maandag 25 februari t/m vrijdag 1 maart 

Meivakantie van maandag 21 april t/m vrijdag 3 mei

Hemelvaartsdag 30 en 31 mei

Tweede Pinksterdag 10 juni

Zomervakantie start maandag 22 juli 

 

 

 

 

 

 

 

.