Nieuws

Cycle news display 1

Cycle news display 2

Ecologische groente en fruit. In Agora kunt u via Eco&Co kratten met groente en fruit afhalen.

Fiets/tourclub. Wie heeft er zin om vanuit Agora in clubverband af en toe een flinke fietstocht door de omgeving te maken?

Boetseren. Altijd al graag in leuke groep willen werken met klei? Een kreatieve bezigheid waar je de mooiste beeldjes en voorwerpen kunt maken. Er is een ervaren docente aanwezig, om je op weg te helpen. Na droging wordt je werkstuk in een keramische oven gebakken en kan het evt.geglazuurd worden. Loop gerust even bij Agora binnen om te zien wat voor moois we maken. Er is nog plaats op maandagmiddag van 13.00 - 15.00 uur.

Gastdames en -heren gevraagd. Wie is bereid een dagdeel in Agora als gastdame of -heer aanwezig te zijn?

U kunt ook kantoorruimte in Agora huren. Geschikt voor kleinschalige adviesdiensten, zoals rechtswinkel of sociale zaken..

 

Toelichting op het programma 2018 - 2019 en eenmalige activiteiten  
Schilderen, diverse technieken op maandagavond 
Acryl, aquarel en olieverf zijn de technieken waarin Johannes van Hoften lesgeeft.
In een ontspannen sfeer vinden de lessen aan beginners en gevorderden plaats.
Bij een persoonlijke benadering wordt gekeken wat de cursist zelf al kan en welke techniek de voorkeur heeft. 
Johannes van Hoften heeft zelf vele werken gemaakt in de acryl, aquarel en olieverf techniek en heeft vele jaren ervaring met lesgeven.
  

   

Cursus schilderen en tekenen donderdagochtend en donderdagmiddag

Anne Bakker

Docent- Kunstenaar afgestudeerd aan de KABK  Den Haag

In deze cursus werken beginners en gevorderden naast elkaar. De schildertechnieken aquarel, acryl  en diverse tekentechnieken zijn voor iedereen vrij naar keuze.

Als cursist maak je door het uitvoeren van opdrachten kennis met begrippen zoals vorm, kleur, compositie en perspectief. Iedere les is er een nieuwe opdracht.  Door de lessen oefen je niet alleen je technische vaardigheden, maar leer je ook eigen creativiteit te stimuleren en richting te geven. De begeleiding is gericht op persoonlijke ontwikkeling. 

 Patchwork en Quilten

 Een gezellige Quiltbee op woensdagochtend.

Patchwork is een handwerk techniek, waarbij kleine lapjes stof aan elkaar genaaid worden volgens een patroon. Als het patchwork af is dan heet dat de “top”.

Mooie quilts bestaan bijna altijd uit de top   -   een tussenlaag   -   en een voering.

Deze drie lagen worden met kleine steekjes aan elkaar gemaakt en dat heet “quilten”.

Ieder werkt aan zijn zelf gekozen werkstuk en kan hierbij individuele begeleiding krijgen.
Boetseren
Altijd al graag in leuke groep willen werken met klei?
Een kreatieve bezigheid waar je de mooiste beeldjes en voorwerpen kunt maken. Er is een ervaren docente aanwezig, om je op weg te helpen. Na droging wordt je werkstuk in een keramische oven gebakken en kan het evt. geglazuurd worden.
Loop gerust even op maandag tussen 10.30 en 12.30 uur binnen om te zien wat voor moois we maken.
Informatie en inschrijven:agora@voorburgwest.nl,  tel. 070-3991682 of 015-2121413
             

                                                                                                                          
                                                                                                                
Spaans Beginners:
¡Hola! Que Tal? Herkent u deze taal? We starten vanaf september twee cursussen Spaans, voor beginners en gevorderden, u leert deze taal vanaf de basis of u verhoogt uw kennis van “ el español”. Daarvoor gebruiken we het boek Con Gusto 1 of 2. Het is vooral een conversatiecursus, bedoeld voor alle dagelijkse situaties, zoals bijvoorbeeld op vakantie. Heeft u belangstelling? Kom langs op de Open Dag. Hasta la vista.


Franse les

Bonjour, comment ça va?
Vous avez envie de parler français dans un cadre convivial. Rejoignez-nous à Agora!
Zin in om Frans te praten in een gezellige sfeer. Kom dan naar de open dag (op zondag 27 augustus) om kennis te maken.
Tijdens de open dag presenteren we welke materialen we gebruiken en leggen we uit waarom onze lessen anders en vernieuwend zijn. De lessen zijn leuk en hebben een breed karakter, waardoor de Franse taal volledig aan bod komt. Tijdens de lessen gebruiken we leesboeken, tijdschriften, kranten, video’s, liedjes, spelletjes maar ook grammatica oefeningen.
Zijn jullie nieuwsgierig geworden? Dan zie ik jullie snel bij Agora!
Engelse les
Hello, how are you doing? Do you already speak English and you want to improve it? Well, if that's the case, come and join our English class.
Nu in het NL: behalve het spreken, zullen we ook de Engelse grammatica behandelen zodat u een goede basis van deze mooie taal krijgt. De cursus is bedoeld voor diegenen die al Engels praten maar die ook de basis goed willen leren. Daarvoor gebruiken we het boek “New Headway Pre-Intermediate New Edition” (Oxford University Press), Student's Book and Workbook with CD, een combinatie van het dagelijkse Engels met grammatica daarbij. Heeft u belangstelling? Kom langs op de Open Dag. Bye and see you at Agora!Olá, como está? Herkent u deze taal? We starten vanaf september een cursus Portugees, voor beginners of gevorderden, u leert deze taal vanaf de basis of u verhoogt uw kennis van “português”. Daarvoor gebruiken we het boek Português XXI. Het is vooral en conversatie cursus bedoeld voor alle dagelijkse situaties, zoals bijvoorbeeld op vakantie. De docente is een native speaker. Heeft u belangstelling? U kunt zich aanmelden via de website van Agora in Voorburg (agora@voorburgwest.nl) of bellen 070-3991682. Adeus e até breve!

 


Zumba
Inschrijving en informatie: www.bodyroxx.nl

T

 


 
         
 

Fung Loy Kok Taoist Tai Chi Nederland

Taoist Tai Chi™ kunsten kunnen je kwaliteit van leven op meerdere niveaus verbeteren: fysiek, mentaal en spiritueel. Ze zijn ontstaan uit een rijke traditie van taoïstische training. Het beoefenen van tai chi werkt rustgevend en is goed voor de circulatie, balans, houding, kracht en flexibiliteit. 

Iedereen is welkom voor een gratis proefles in één van onze klassen.


Op vrijdag is er van 11.00-13.00 uur een klas voor het verlichten van pijn door het beoefenen van Taoist Tai Chi™ kunsten.

In deze klas kunnen mensen met beperkingen (op wat voor gebied dan ook) in hun eigen tempo werken aan het verbeteren van hun gezondheid. Bewegingen kunnen aangepast worden aan de specifieke behoeften van de beoefenaars, ook van degenen die moeite hebben met lopen of staan. Taoist Tai Chi™ kunsten is daardoor toegankelijk voor iedereen.

Op zaterdag is er van 10.00-12.00 uur een doorgaande klas en een beginnersklas.

Deze klassen werken voor een deel samen en voor een deel apart. Er zijn 2 instructeurs aanwezig. De beginnersklas is een kennismaking met tai chi waarna in de doorgaande klas verder wordt gewerkt aan de verdieping van de bewegingen. Iedereen kan in zijn eigen tempo aan zijn ontwikkeling werken.

 
Kijk op www.taoist.nl voor meer informatie.
e-mail: info.west@taoist.nl
t: 0492-769032Meditatie  Momenten
20 minuten zittende stilte meditatie en 10 minuten loop meditatie. Een goed begin van de dag.
Dinsdagochtend van 8.15 - 8.45 uur, van september t/m decemberJazzballet voor Senioren
Heeft u altijd al willen bewegen op leuke, vlotte muziek? Kom dan nu op maandag van 10 00 tot 11.00 uur of woensdag van 10.30 tot 11.30 uur. De les begint met een warming-up met daarna oefeningen voor de conditie en alle spiergroepen. De les wordt afgesloten met een danscombinatie. Kom het proberen!

Pedicure
Gerda Ardon heeft haar praktijk in Agora stopgezet. Haar opvolgster is Carla Paridaens. Carla is al 20 jaar pedicure in Voorburg, is gespecialiseerd in de diabetische en reumatische voet en is geregistreerd in het kwaliteitsregister voor Pedicures
U kunt op dinsdag en donderdag op afspraak bij Carla terecht voor een behandeling in wijkcentrum Agora. Voor afspraken kunt U Carla bereiken op telefoon nr. 070-3866934
U bent van harte welkom in de nieuwe praktijk.


Agora is gesloten tijdens de basisschoolvakanties (2019-2020) n.l.

Herfstvakantie van maandag 21 oktober t/m vrijdag 25 oktober

Kerstvakantie van maandag 23 december t/m vrijdag 3 januari

Voorjaarsvakantie van maandag 24 februari t/m vrijdag 28 februari  

Tweede Paasdag maandag 13 april

Koningsdag maandag 27 april

 Meivakantie van maandag 27 april t/m vrijdag 8 mei

 Hemelvaartsdag donderdag 21 mei plus vrijdag 22 mei

  Tweede Pinksterdag maandag 1 juni

 Zomervakantie start maandag 20 juli